Jak snadno získat lokální číslo v zahraničí

  • Blog
Sdílet:

Pokud expandujete do zahraničí, lokální telefonní číslo zvyšuje důvěryhodnost e-shopu a pobízí k vytočení zákaznické linky. Získat tamní číslo ale není ve většině zemí snadné, některé státy anonymní nákup dokonce úplně zakázaly. Služba Skype nabízí relativně jednoduchý zisk kontaktních čísel z pětadvaceti zemí. Mimo jiné z Polska, Maďarska či Německa. Tedy ze zemí, kam české e-shopy expandují nejčastěji. 

jak získat telefonní číslo do zahraničí

Proč mít lokální telefonní číslo? 

  • Podpoříte cizojazyčnou zákaznickou linku

  • zákazníci nebudou mít pocit, že jim volají podvodná zahraniční čísla,

  • zákazníci budou volat za místní tarify (nebudou se bát, že jim operátor za hovor na zahraniční číslo naúčtuje nehoráznou částku),

  • dáte zákazníkům možnost kontaktovat váš e-shop pohodlným způsobem (telefonický kontakt preferují nakupující především ve východoevropských zemích),

  • příchozí hovory budete moci jednoduše přijímat ve Skype aplikaci (zákazníci mohou volat z mobilu či pevné linky).  

Nabídka možnosti nákupu čísla v cizí zemi se liší podle toho, zda máte osobní účet, účet Skype Manager nebo používáte Skype přes iPhone. Prohlédněte si kompletní seznam možností. Pozor, pro některé země musíte mít doklad o trvalém pobytu nebo sídlo firmy (příp. provozovnu) na území daného státu. 

Jak si pořídit zahraniční číslo přes Skype

Skype telefonní číslo zakoupíte na stránce Skype Number

jak získat skype zahraniční telefonní číslo

Jakmile se přihlásíte (příp. zaregistrujete), zvolte zemi a místní číslo (potvrďte nabízenou možnost nebo vyberete jiné). Potom uveďte, na jak dlouho chcete číslo předplatit. Na výběr je jeden měsíc, tři měsíce či rok.

Kolik Skype zahraniční číslo stojí: 

  • €7,01 při platbě každý měsíc 

  • €19,99 při platbě každé tři měsíce 

  • €56,37 při přeplatném na celý rok 

Po zpracování platby se Skype zahraniční číslo automaticky aktivuje (nemá-li daný stát nastavenou další podmínku). K jednomu účtu můžete připojit až 10 čísel. 

lokální číslo pro zahraniční e-shop

Jak si pořídit lokální zahraniční číslo bez Skypu

Pokud nechete využít služeb Skypu (nebo pokud Microsoft číslo v konkrétní zemi nezprostředkovává), můžete si vyhledejte jinou telekomunikační společnost, která zřízení zahraničních čísel nabízí. Například Axfone, Fayn či Ipex. 

Délka celého procesu zisku čísla závisí na sítí zahraničních partnerů vybrané společnosti a na právních podmínkách konkrétní země. Ceny za provoz zahraničního čísla se obvykle pohybují v řádech desítek až stovek korun měsíčně. 

Kromě výše zmíněných možností můžete pro zákaznickou linku využít zelené, modré či bílé číslo. Fungují jako pevná linka nebo mobilní kontakt. Jde o důvěryhodná čísla (v České republice a na Slovensku začínající číslicí 8), jsou snadno zapamatovatelná a posilují profesionální image firmy. Zřízení barevných telefonních čísel nabízí operátoři a cenu si určují dle vlastních sazeb. Například pro Slovensko můžete využít nabídky společnosti Orange. 

Barevné telefonní linky 

Zelená linka (0800) slouží jako bezplatná pro zákazníky. Útratu platíte vy. Jde o atraktivní infokanál, přes nějž můžete návštěvníkům vašeho webu nabídnout další informace o službách, nabídkách či akcích, které nabízíte.

Díky modré lince se k vám mohou zákazníci dovolat za zvýhodněnou cenu. Náklady jsou rozložené mezi volajícího a majitele čísla. Tím odradíte volající od zbytečných hovorů. Někteří operátoři nabízí bílou linku, u které náklady na hovor přebírá volající. Její výhodou je atraktivní předvolba. 

Nedaří se vám číslo do zahraničí aktivovat? Nejste si jistí, zda by zákaznici vašeho e-shopu nebo vaši klienti ocenili kontaktní linku s místním číslem a v jejich jazyce? Obraťte se na nás a podíváme se na to společně

Zaujali jsme vás? kontaktujte nás

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a podmínky služby Google.